«

»

mei 14

Alden support, het houdt op!

Jarenlang hebben wij de Alden satellietsystemen kunnen leveren en was er een redelijk goed service plan. De Franse fabrikant stond niet bekend om zijn snelle support maar doordat er in Nederlandse een prima distributeur was hebben wij de klanten altijd goed kunnen helpen.
alden_orbiter_schotel

Maar, je voelt hem al… ik zeg WAS. De Nederlandse distributeur, heeft aangegeven niet langer door te gaan met ALDEN. De reden is mij onbekend, maar ik vermoed dat het komt door de trage service van de fabrikant. Ik kan me dat goed voorstellen. Als support nodig is op een product moet deze soms terug naar Frankrijk. Wat er dan precies gebeurt weet ik niet, maar het duurt maaaaaaannnden (echt maanden!!) voordat het product terug komt. Ik denk dat ze het product soms onder een postduif hangen en die heeft wat “vlieg-problemen” met een schotel van 10 kilo onder zijn vleugels. Je zou toch denken, en zo werkt het met de meeste producten, dat verzenden naar Frankrijk niet langer dan een paar dagen duurt. Ik snap het ook niet, maar krijg er ook geen verklaring voor.

Dus geen andere Nederlandse leverancier die druk kan uitoefenen op de support afdeling in Frankrijk. Dan houdt het voor ons ook wel op. We zouden het via Duitsland kunnen proberen, maar dan heb je uiteindelijk toch weer te maken met Frankrijk.

Wij krijgen de laatste dagen veel vragen van mensen met een Alden systeem. Of er een ombouw mogelijk is, of wij kunnen helpen bij een defect aan de ontvanger. Hoe vervelend ook, wij kunnen niet meer aan vervangende producten komen. Ook kunnen wij een product niet meer terugsturen naar de Nederlandse importeur. En wij het product zelf opsturen naar Frankrijk?  Ik zie het niet zitten. U gaat ons bellen met de vraag waar het blijft wij moeten elke keer “geen idee” verkopen.  Dat willen we niet.

Of er dan niet een andere importeur voor Alden in Nederland is?  .. voor zover mij bekend is die er niet.

disclaimer bovenstaande is onze ervaring met Alden product en de service verlening. Het kan zijn dat andere dealers betere ervaringen hebben.

Over de auteur

Dennis

Ik heb een technische opleiding. Al sinds de 80'er jaren heb ik een grote interesse in computers.
In mijn vrije tijd maak ik diverse radioprogramma's en ben ik (mede)eigenaar van een radiostation.

Contactpersoon voor; Sky Digital, software updates, algemene verkoop satellietsystemen, installaties, administratie, website en social media

e-mail info@wwsat.nl | @dennusdus

2 reacties

 1. herman

  http://www.klecamp.de/mobielnl.html
  deze kwam ik tegen op beurs in hardenberg
  hij zeg dat hij alles heeft en kan doen voor de schotel alden

  1. Dennis

   Hallo Herman! Bedankt voor de tip!
   Wij zullen de mensen naar dit bedrijf doorsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *