Canal Digitaal Triple Lnb

Worldwide Satellite heeft een nieuwe LNB toegevoegd aan haar assortiment: De Triple LNB.
Deze Triple LNB is de opvolger van de DUO LNB en biedt meer ontvangst mogelijkheden.

CDS-Triple-LNB-QUAD-schotelSpeciaal voor abonnees van de tv-aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen heeft de Luxemburgse eigenaar M7 Group de Triple LNB laten ontwikkelen door fabrikant Inverto. Met de DUO LNB kon men al de Astra-1 en Astra-3 satellietposities gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar kan ontvangen. De Triple LNB voegt daar de Astra-2 positie aan toe.

De satellietkijker kan zo naar diverse Britse publieke en commerciële tv- en radiozenders kijken en luisteren. Het gaat daarbij onder meer om zenders van de BBC, ITV en Channel 4. Ook zijn er diverse HD-versies van Britse tv-zenders te ontvangen. Omdat deze kanalen ongecodeerd worden uitgezonden, is ontvangst van de Astra-2 een verrijking van het zenderaanbod van CanalDigitaal en TV Vlaanderen.

De Triple LNB wordt geleverd in een uitvoering waarbij we vier satelliettuners kunnen aansluiten en gelijktijdig gebruiken.

De Triple LNB is speciaal ontwikkeld voor de in Nederland en Vlaanderen veel gebruikte Triax TDS64 schotel.
Maar werkt prima op schotels met een diameter van 60 tot 65 centimeter. Alleen op deze schotels wordt goede ontvangst gegarandeerd. Gebruik op een grotere 78/80cm schotel is ook mogelijk, maar niet gemakkelijk.

Voor wie al een schotelantenne in gebruik heeft waarop de DUO LNB is gemonteerd, en deze is op de Astra-3 satelliet uitgericht, is het installeren van de Triple LNB eigenlijk kinderspel. Als men voorzichtig de DUO LNB verwijdert kan de Triple LNB hiervoor in de plaats worden gemonteerd.

De LNB wordt niet recht in de LNB-houder geplaatst. Voor een optimale ontvangst moet de LNB schuin gemonteerd worden. Er wordt een z.g. schuinstand mal meegeleverd.

Hoewel het uitrichten van een schotelantenne een interessante klus is en het heel belangrijk is dat de schotel nauwkeurig uitgericht wordt, kan men er natuurlijk ook voor kiezen om dit over te laten aan een professional van Worldwide Satellite.

Prijs van de Triple lnbf € 89,00
Gemonteerd in uw 64cm schotel € 124,00 + voorrijkosten (€1,30 per km)