«

»

apr 09

PowerWiFi bij zwak internet signaal

In de reisgids stond … “gratis internet in het gehele hotel”.  Ja ja, die kennen we wel!  Hoe vaak komt het voor dat je een kamer in een hotel hebt geboekt in de hoop dat het internet signaal voldoende is?  Om er dan achter te komen dat als je ergens bij het raam zit, je laptop hoog in de lucht moet houden om ook maar iets van een verbinding te krijgen.

Hetzelfde geldt natuurlijk op de camping. Ook daar komen zwakke internetverbindingen voor. Waardeloos!  Ik ben een “beetje” internet verslaafd. Dus slaap ik niet rustig als ik geen “connectie” heb. Wel triest eigenlijk… maar oh zo waar.

Vandaag kreeg ik van onze leverancier een doos met leuk speelgoed wat mijn, en ook jouw, probleem gaat oplossen.
Power WiFi - 1In de doos tref ik aan… een actieve PowerWiFi USB antenne, een USB router en een Nederlandse handleiding.

De PowerWiFi USB antenne is een actieve buitenantenne waarmee het internet signaal aanzienlijk verbetert. De 7dBi Omni antenne is voorzien van een 5 meter lange USB kabel. Hij is geschikt voor buiten en is zelfs IP67 Waterdicht*. Compatible met IEEE 802.11 b/g/n. En zelfs voor mij, fervent Linux gebruiker, is er ondersteuning naast drivers voor Windows en Macintosh.

Power WiFi - 2De antenne bestaat uit twee delen die je makkelijk in elkaar schroeft. De USB kabel steek je, als je alleen het WiFi signaal wilt verbeteren, direct in de computer.

Power WiFi - 3 Power WiFi - 4

Ik heb hem zelf getest, en signalen die voorheen echt te zwak maken “pluk” ik nu zonder problemen uit de lucht.  Wij hebben hem ook opgenomen in het assortiment, dus kan je hem gewoon in winkel afhalen.

Wat doet nou precies die USB router?  Dat is nog mooier! Wil je niet een laptop meenemen maar gebruik maken van je tablet of smartphone op de plaats waar het WiFi signaal zwak is, dan plug je de USB antenne in de USB router. De USB router zoekt, door gebruik te maken van de actieve USB antenne, naar alle signalen in de omgeving. Meld je daarna aan op het gewenste netwerk. De Nederlandse handleiding is superduidelijk, dus is een configuratie niet ingewikkeld.

Power WiFi - 5

De USB router fungeert nu als tussenstation (relais). De USB router maakt gebruik van het internet van de camping of hotel, je tablet logt weer in op de USB router. Daardoor heb je in je hotelkamer overal sterk internet alsof je in de lobby zit.

In het kort dus… heb je een laptop en wil je alleen het signaal flink versterken? Dan kies je voor de PowerWiFi USB antenne. Wil je liever met tablet, iPad of smartphone lekker kunnen internetten, dan kies je voor de PowerWiFI USB antenne én USB router.

Ik heb er een paar dagen mee gespeeld, en ik ben zeer tevreden over de resultaten!

* Een IP67 apparaat moet voldoen aan tests om deze norm te bemachtigen. Voor een IP67-norm te bemachtigen moet een apparaat sfofdicht zijn (hier staat de 6 voor) en correct moeten functioneren na 30 minuten onder water tot een diepte van 1 meter (hier staat de 7 voor).
PowerWiFi_logo_300

Over de auteur

Dennis

Ik heb een technische opleiding. Al sinds de 80'er jaren heb ik een grote interesse in computers.
In mijn vrije tijd maak ik diverse radioprogramma's en ben ik (mede)eigenaar van een radiostation.

Contactpersoon voor; Sky Digital, software updates, algemene verkoop satellietsystemen, installaties, administratie, website en social media

e-mail info@wwsat.nl | @dennusdus

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Maas

  Hallo, ik ben geintresseerd in eenpowerwifi antenne met bijbehorende router.
  Heeft u die op voorraad?
  Zou ik eventueel dinsdagmorgen langs kunnen komen om er over te praten?
  Alvast bedankt.
  M vr gr Ed Maas

  1. Dennis

   Hallo!

   Dat is toch prima!

 2. Frans

  Is er ook een langere kabel te koop voor tussen de router en de pc. De kabel die is meegeleverd is wat aan de korte kant.
  Graag uw reactie.

  Mvg

  Frans

  1. Dennis

   Hallo! Ja hoor, dat is mogelijk. Het is een standaard USB kabel dus die kunt u vrijwel overal kopen.

 3. S.Wirsing

  kan je dit gebruiken met laptop met windows 8.1. Heb nu een Asus38H die niet werkt met 8.1 en er is geen driver voor te krijgen

  1. Dennis

   Ik begrijp uw vraag niet. U heeft een laptop met 8.1 maar u vraagt of het werkt met 8.1? U zegt dat er geen driver voor te krijgen is, dus neem ik aan dat u al een set in uw bezit heeft. Kunt u het dan niet testen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *