Met een Cosmo Vision de Astra3 ontvangen

Gisteren hadden wij een klant met een Cosmo Vision. Dat is een Ten Haaft schotel met een bijzondere vorm, die van een UFO. Mooi ding!
camper_met_cosmo_vision

Maar goed, de klant wil graag kijken naar de HD kanalen op Astra3. Alle HD kanalen van het Canal Digitaal-pakket zitten op Astra3 tegenwoordig. Ben je daar niet in geinteresseerd, dan kan je gewoon op Astra1 blijven kijken. Al wordt het pakket op die satelliet wel steeds kleiner.

De Cosmo Vision had problemen met het automatisch vinden van de Astra3 satelliet. Nou zou je denken “dan moet je misschien een software update doen!”. Dat dacht ik eerst ook. Maar helaas was dat niet het geval. Om te beginnen is er geen update beschikbaar, maar daarbij is er een ander probleem. Na contact te hebben gehad met de importeur blijkt dat de UFO schotel van de Cosmo Vision problemen heeft met een aantal HD kanalen op de Astra3. Hmmm… dat is minder!

Hoe vervelend voor het spaargeld, maar als je met een Cosmo Vision naar Astra3 wilt kijken en … “jij vindt ook dat het goed moet zijn!” dan zit er helaas niets anders op dan de schotel op het dak te vervangen voor een Oyster schotel. Geen UFO vorm meer, maar een gewone schotel. Wij kunnen twee modellen aanbieden. Klik hier voor de kosten.

Ik moet er wel bij vermelden dat dit alleen op gaat voor een Cosmo Vision met een besturingseenheid en los bedieningspaneel. Heb je een Cosmo Vision met Europa-kaart, dan kan het niet.