Terug naar OMBOUWSETS

Ombouw naar grotere schotel div. merken

Uitschakeling van de Nederlandse kanalen op Astra 1 was in november 2016. Het Nederlandse aanbod kanalen is  nu via Astra 3 (Canal Digitaal) of Eutelsat 9 (Joyne)  te ontvangen. Op zich prima ware het niet dat het uitzendgebied van deze satellieten kleiner of anders is dan de Astra 1. Daardoor hebben kleine schotels moeite het nieuwe Nederlandse pakket te ontvangen in het uiterste delen van Europa. Vooral in het zuiden van Spanje en Portugal waar toch vele naar toe gaan met camper of caravan.

De oplossing is uw schotelinstallatie met een (te) kleine schotel om te bouwen naar een grote versie. Sommige merken hebben als grootste maat een 80cm schotel, enkele hebben een goede 85cm, tot wel zelfs 100cm.

Worldwide Satellite kan dat voor u verzorgen. Er is een ombouwset voor de Oyster, de Teleco Easy, Magicsat en Telesat, Crystop, Rondo, Alden en nu ook voor de Ma-Ve.
Wij vervangen de schotel, schotel-arm, LNB-arm en omdat de LNB-arm langer is, is het soms ook noodzakelijk om de coaxkabel voor de LNB te vervangen. Eventueel wordt het mechanisme nog even voorzien van een nieuw likje vet.

Oyster

Complete set voor ombouw: € 335,-

Montagekosten v.a. € 70,-  de werkzaamheden nemen ongeveer 1 uur in beslag.
U kunt er op wachten. Wel graag eerst een afspraak maken.
oyster65-85cm

Teleco 

Complete set voor ombouw:

–  Magicsat   € 219,-
–  Easy             € 249,-
–  Classic        € 269,-
–  Telesat        € 289-

Montagekosten v.a. € 70,-  , de werkzaamheden nemen ongeveer 1 uur in beslag, u kunt er op wachten. Wel graag eerst een afspraak maken.

 

Crystop Rondo

Het is helaas niet mogelijk om de HD zenders van het Nederlandse pakket, van Canal Digitaal en ook Joyne, storingsvrij met de Crystop Rondo te ontvangen.
(De Rondo van Crystop is de bekende Travelsat UFO schotel)
Een oplossing is deze UFO schotel te vervangen door de Caro vlakschotel van Ten Haaft/Oyster, maar past helaas niet zomaar op de Crystop dakunit.
Met deze ombouwset is het wel mogelijk om de Caro vlakschotel op de Crystop dakunit te monteren.

Prijs van de ombouwset € 140,-
De vlakschotel kost € 209,-
De werkzaamheden v.a.  € 50,-
Totaal € 399,- incl. btw
De werkzaamheden nemen ongeveer één uur in beslag, u kunt er op wachten. Wel graag eerst een afspraak maken.

Eventueel een nieuwe software update € 50,-

 

Alden heeft fraaie automatische schotelsets. ze zijn veelal gemonteerd op de importcampers uit Frankrijk. De Franse providers zenden uit via de Astra 1 en Eutelsat 5, de kleine versie schotel voldoet dan prima. Voor een storingsvrije ontvangst van de Astra 3 en Eutelsat 9b zijn ze vaak te klein. Ombouw naar een 80cm is dan de oplossing.

Er is een ombouwset voor de:

– OneLight
– OneLight Platinum
Complete set voor ombouw € 225,-

– SkyMatic     
– Orbiter
– Orbiter Platinum
– AS Platinum
Complete set voor ombouw € 265,-

De werkzaamheden v.a. €60,- duurt ongeveer een uurtje, wel graag eerst een afspraak maken.

 

Op deze foto is goed te zien dat de 80 cm schotel toch aanmerkelijk groter is dan de 50cm die bij de OneLight vanaf fabriek gemonteerd zit.

 

 

 

 

 

 

Ma-Ve

Ombouwset voor de Ma-Ve MV-68

De ombouwset bestaat uit:
– een 80cm schotel
– schotelarm
– LNB arm
– LNB & LNB houder

De set kost € 398,- en half uurtje monteren à € 40,-