Terug naar OMBOUWSETS

Teleco & Telesat

Sinds 2016 is het afgelopen met de Nederlandse zenders die uitzenden via de Astra 1 op 19 oost, m.u.v. BVN (deze zendt nu uit via de Hot Bird satelliet) . Ze zenden nu uit via de Astra 3 satelliet (canal Digitaal) en via Eutelsat 9b (Joyne) in MPEG4/HD (DVB-S2)

Teleco schotelsystemen zoals de Magicsat 2002, Magicsat Digital Ci plus en Magicsat Super Digital+, zijn niet meer in staat om de Astra 3/Eutelsat 9b te vinden en de HD signalen te verwerken.

Worldwide Satellite heeft goed nieuws voor de bezitters van deze systemen: Er is een ombouwset die de installatie geschikt maakt.  Deze maakt het mogelijk om de Astra 3 of de Eutelsat 9b te kunnen vinden. Daarbij is dan nog wel een HD ontvanger nodig v.a. € 99,-

 

Bedien uw Teleco FlatSat Classic of Easy via Bluetooth

Met de Teleco Control/Upgrade Set C/E Panel 16Sat Bluetooth bedient u uw Teleco FlatSat Classic of Teleco FlatSat Easy met Bluetooth via de gratis Teleco app (beschikbaar voor Android en iOS).

De Smart Blackbox heeft  DiSEqC-ondersteuning.

Mogelijkheden Teleco app

Vanuit de Teleco app klapt u de schotelantenne in (als u geen rijbeveiliging heeft) en schakelt tussen verschillende satellieten.

Zelf software-updates uitvoeren

Daarnaast kunt u vanuit de Teleco app makkelijk software-updates installeren op uw systeem via de Bluetooth-verbinding. U bent hiervoor dus niet langer afhankelijk van uw dealer.

Bedieningspaneel meegeleverd

Een (wand)bedieningspaneel en de benodigde bekabeling worden meegeleverd met deze Teleco blackbox. Met dit paneel klapt u de schotelantenne open of dicht en daarnaast kunt u satellieten kiezen.

Compatibiliteit

Met deze versie kunt u de volgende schotelantennes voor Bluetooth-bediening upgraden:

 • Teleco FlatSat Classic (65/85 cm)
 • Teleco FlatSat Easy (65/85 cm)
 • Teleco FlatSat Skew Easy (65/85 cm)
  Telesat Control/Upgrade Set + 16 Sat Panel Bluetooth  € 749,-

  Teleco Control/Upgrade Set C/E + 16 Sat Panel Bluetooth € 769,- 

  Teleco Control/Upgrade Set C/E SMART+ 16 Sat Panel  Bluetooth  € 819,-

  De werkzaamheden:

Eerst wordt de huidige dakunit beoordeeld. Werkt deze nog goed? Zo ja, dan wordt de oude apparatuur en overbodige kabels gedemonteerd en verwijderd. De nieuwe besturingsunit, de Teleco Easy Blackbox en bedieningspaneel worden gemonteerd.

Ombouwkosten (v.a.  € 95,-)
De werkzaamheden nemen ongeveer 1,5 uur in beslag. Hierop kunt u wachten. S.v.p. wel eerst een afspraak maken.
Een HD ontvanger is er al v.a. € 99,-