Oud vs Nieuw

Ik kreeg van de week de volgende mail van een klant.

In 2010 heeft u mijn TOPFIELD ontvanger opnieuw geïnstalleerd. Is deze installatie nog hetzelfde of moeten we weer opnieuw laten installeren.

Hmmm.. de vraag is makkelijk gesteld. Maar helaas niet makkelijk te beantwoorden. Is de installatie nog hetzelfde? De installatie wel, maar er is waarschijnlijk wel wat gebeurd op de satelliet waardoor de kanaallijst niet meer up-to-date is.

Ik heb de klant geadviseerd langs te komen met de ontvanger. En vergeet ook de afstandsbediening niet! Want ik weet niet of we die nog hebben liggen.

Vandaag kwam de klant. En nou mag jij zeggen wat we hiermee doen?  Het is een Topfield TF5000CI met een Matrix module.
topfieldvssabDe ontvanger kan ik nog wel voorzien van een nieuwe kanaallijst. Maar de module, de matrix, is toch wel een klassieke jongen. Misschien gaat dat nog wel werken, maar ik wil hier geen garanties op geven. Dus heb ik twee opties gegeven.

  1. een nieuwe Canal Digitaal module van €59,00
  2. een nieuwe ontvanger voor een paar tientjes meer

Gelukkig hebben ze voor de laatste optie gekozen. Een nieuwe ontvanger waar de kaart direct in kan, en die makkelijk te voorzien is van een nieuwe kanaallijst door de Fastscan zoekmogelijkheid. Wat ook de doorslag gaf was dat de nieuwe wel HEEL compact is. Op de foto boven zie je de oude ontvanger met daarboven de nieuwe (zwarte doosje). Daar zit dus alles in.

Even voor de klant de Canal Digitaal kaart geaktiveerd. Op de foto zie je dat ze hem al heel lang niet gebruikt hebben. En natuurlijk de ontvanger even voorzien van nieuwe software, getest en ingeladen op juiste volgorde.
sab_kaartgeldigtot