Sky Digital en de Thomson box

Nieuw probleem…  Wij leveren natuurlijk al een flink aantal jaar de Skybox en Skycard voor de Engelse zenders. Dat biedt de kans buiten Engeland en Ierland te kijken naar dit populaire pakket.

Je hebt misschien wel eens gehoord van “cardsharing”?  In het kort komt het er op neer dat mensen hun abonnement delen. Dus je koppelt je ontvanger aan het internet en laat de ontvanger contact maken met een server waar de codes staan voor de codering van het gewenste kanaal. De ontvanger “denkt” dat de kaart er gewoon in zit. Een mooi stukje techniek, maar … hartstikke verboden!!!!

Wij hebben dergelijke systemen niet verkocht, omdat ik van mening ben dat als je iets wilt je er best voor kunt betalen. Dus wil je SKY, dan neem je een abonnement en betaal je netjes elke maand voor je pakket.
Daar waar de illegale servers er wel eens “uit” liggen is de dienst van Sky direct vrijwel probleemloos.

In de strijd om het cardsharing tegen te gaan heeft Sky enkele acties bedacht. Eén van die acties is om ontvangers van bepaalde merken niet langer te ondersteunen. Een voorbeeld is de Thomson SKY HD box. Dus heb je zo’n box en woon je in Engeland, dan krijg je gewoon een nieuwe. Maar voor de boxen die buiten Engeland geleverd zijn is dat even anders. Sky verplicht je om een andere box te kopen. Hier geldt helaas ook weer dat de goede onder de kwade moet lijden.

Ik heb deze week een klant met een Thomson box, hij heeft dus geen beeld meer. Sky gaat zijn kaart niet activeren. Dus is er probleempje ontstaan. Ik heb een oplossing in de vorm van een andere box, een van Pace.

Zelf zie ik het verschil niet tussen de twee ontvangers… jij?  Feit blijft het zeer vervelend is dat een goedwerkende Thomson gewoon de vuilnis in kan, dankzij de cardsharers.. bedankt mannen!

[srizonfbalbum id=11]