Zoeken met DVB-S2

Jarenlang was DVB-S de uitzendnorm voor satelliet-televisie. Met de komst van HD zenders, DVB-S2, wordt dit een beetje anders. Automatische satellietschotels zoeken naar, voor hen, bekende satellieten doordat zij geprogrammeerd zijn met frequenties die uniek zijn voor elke satelliet. Dus is het zoeksysteem gewoon een ontvanger net als de Canal Digitaal ontvanger. De meeste oudere satellietzoeksystemen zoeken naar DVB-S frequenties.

Door de overgang naar naar HD worden steeds meer frequenties DVB-S2. Dus zal de DVB-S (dus ook wel DVB-S1) de frequenties niet meer kunnen herkennen. Dat is natuurlijk balen!

Wat kunnen we hier nu mee? We kunnen hopen dat er voorlopig nog genoeg DVB-S(1) frequenties op de satellieten zitten waardoor onze oudere systemen, al dan niet na een software update, gewoon hun werk kunnen blijven doen. Maar je kunt natuurlijk wel bedenken dat wanneer er geen DVB-S kanalen meer zijn, de schotel de satelliet niet kan vinden. En dan heb je een ander zoeksysteem nodig.

teleco-box-dvbs2De nieuwere TELECO schotel bijvoorbeeld, die kunnen hier prima mee om gaan. Zorg er dus voor dat, als je een nieuw systeem koopt, deze geschikt is voor het zoeken naar DVB-S2 kanalen. Uiteraard hebben wij dergelijke systemen in ons assortiment en kunnen wij u adviseren bij de aanschaf/montage van een dergelijk systeem.