Zoeken op Astra1 maar Astra2 vinden

De laatste dagen worden wij veel benaderd door mensen met een Oyster- of SamyVision model 1, die met de Europakaart. Zij hebben het probleem dat ze de Astra1 satelliet zoeken, maar dat de schotel dan uitkomt op Astra2.
De reden is dat er andere zoekfrequenties ingegeven moeten worden. Er is gelukkig een truuk waarmee je toch de Astra1 satelliet kunt vinden.

Oyster Vision 1 controllerTijdens AUTOMATISCH ZOEKEN ASTRA1 in display, de twee middelste (pijl) toetsen drukken en dan een frequentie kiezen die met 11 begint, meestal 11686 of 11720, dan niet meer drukken, dan wordt de juiste satelliet gevonden.

Sommige modellen bieden deze oplossing niet. Dus lukt het, dan heb je geluk. Niet, dan moet de besturingseenheid opnieuw geprogrammeerd worden. Iets wat je niet zelf kunt doen. Demonteren en naar de importeur is momenteel de enige oplossing.

Misschien is dit wel het moment te upgraden naar een Oyster model 2?  Dan is Astra3 ook geen probleem meer. Wij kunnen deze aanpassing verzorgen. Lees hier hoe…